Co se podařilo v rekonstrukci za první rok 2014

Pravidelně  zde najdete informace o nových aktivitách, setkáních, cvičeních, kurzech a programech, které  budu organizovat  a  realizovat  v Hrádku u Sušice. V nádherném prostředí  bývalé severní zahrady zámku se skleníkem a vzrostlou zelení můžete najít klid  a zastavení uprostřed rušného času a možná i svůj malý ráj.

Díky malému grantu z havarijního fondu MK ČR se mi podařilo v roce 2014 zahájit první etapu rekonstrukce bývalého zámeckého skleníku v Hrádku u Sušice. Celý prostor stavby byl obnažen a očištěn od trosek stropních částí, vyllizen a provizorně zabezpečena střecha podpěrami. Rekonstrukce bude pokračovat i v dalších letech postupně tak, jak se mi podaří získávat další prostředky. V příštím roce plánuji novou střechu nad centrální  vstupní částí, tak aby alespoň tato pohledově nejvýraznější část stavby byla zabezpečena  a mohla uvítat první hosty na podzim roku 2015. 

 Skleník je unikátní kulturní památka  a přestože se zachovala pouze centrální  část a  východní křídlo se zázemím, je to historicky i stavebně velmi zaímavá stavba. Poďívejte se na fotografie a posuďte sami.